BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

titkari gyorok 2018 InPixio

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete 2018. március 19-21. között tartotta országos titkári értekezletét Balatongyörökön, melyen az aktív és a nyugdíjas alapszervezeti vezetők közösen vettek részt.

A résztvevők a szervezeti egységek helyzetéről, az alapszervezeti problémákról, feladatokról, a működés tapasztalatairól konzultálhattak BDSZ vezetői, szakértő munkatársainak részvételével.

A BDSZ elnöke a BDSZ XXXIV. Kongresszusának programjából és az OT döntésekből adódó aktuális feladatokról, a tagszervezés fontosságáról tartott tájékoztatót.

Mint minden évben, most is meghívott külső szakértők tartottak előadást különböző témakörökben.
Az idei előadások címei:

Lesz-e szociális Magyarország a szociális Európában? Avagy van-e lehetőség, igény a társadalombiztosítási ellátások megváltoztatására, visszaállítható-e a szénkülfejtéses szakmai nyugdíj?”.

Magyarország 2018 tavaszán, - az országgyűlési választások hogyan befolyásolhatják az energetikai kormányzati döntéseket?

A rendezvény vendége volt Sylvain Lefebvre, az IndustriAll Europe főtitkárhelyettese, aki tájékoztatót adott az IndustriAll Europe európai iparpolitikai elvárásairól, kiemelten az energetikai és könnyűipari szakszervezeti törekvésekről és a tagszervezési kampányáról, magyarországi szakszervezeti tapasztalatokról.

  facebooktwitter