BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

A Nagykovácsi Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár színháztermében került sor a 68. Bányásznapi ünnepségre, amelyen több olyan bányász is részt vett, akik korábban az 1969-ben bezárt bányában még dolgoztak. Az ünnepség végén a résztvevők a Zsiros-hegy tetején lévő homokszállító kötélpálya maradványai mellett 2016-ban felavatott emlékművet koszorúzták meg.
Az ünnepség narrátora Furulyás Katalin Nagykovácsi helyismereti könyvtárosa, művelődéskutató volt, közreműködött a „PILISVÖRÖSVÁRI kis FÚVÓSZENEKAR”.

Kiszelné Mohos Katalin polgármester asszony rövid köszöntő beszéde után az ünnepi beszédet dr. Horn János tartotta. Németh József gyémántdiplomás földmérő mérnök és Probst András, akik szakvezető vájárként még dolgoztak a Nagykovácsi Kőszénbányában rövid visszatekintő beszédet mondtak. Ezt követte Kemenes Gábor plébános úr, Nagykovácsi díszpolgára vezetésével a közös ima.
Rövid állófogadás után a résztvevők a Zsiros-hegyi emlékkőhöz vonultak, ahol 5 szervezet – köztük a BDSZ is – koszorúzott.

  facebooktwitter