BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

190405 Jo szerencset jubileum 26

A „Jó szerencsét!“ köszöntés elfogadásának 125. évfordulója alkalmából a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) emlékülést tartott a várpalotai „Jó szerencsét” Művelődési Központban.

Az ülés a Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium diákjai előadásával kezdődött, majd a szakmai előadást dr. Fancsik Tamás, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat elnöke prezentálta.

A Jó szerencsét! emléktáblánál Rabi Ferenc, a BDSZ elnöke mondta el ünnepi beszédét.

A pohárköszöntőt dr. Hatala Pál, az OMBKE elnöke tartotta.

1894. április 7-én Selmecbányán az OMBKE Választmányi ülésén fogadták el Péch Antal tiszteletbeli tag javaslatát, hogy az addigi „Glück Auf” köszöntést a „Jó szerencsét” köszöntés váltsa fel.

1994. április 7-én a BDSZ és az OMBKE emlékülést tartott a várpalotai Jó szerencsét Művelődési Központban, ahol az aulában lévő Jó szerencsét! emléktáblánál (a márványrész alkotója Haraszti Mihály, a bronzrelief Bóna Kovács Károly műve) dr. Horn János jelentette be, hogy a BDSZ és az OMBKE minden év áprilisában szakmai előadásokon emlékezik meg az elfogadásról. Az emlékülés 1995 óta minden évben megszervezésre kerül.

  facebooktwitter