BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

2018. szeptember 7-én az Egyetem díszaulájában került sor a 2018/2019-es tanév ünnepélyes megnyitójára – melyen a BDSZ is meghívásra képviseltette magát -, ez a 284. Akadémiai Tanév és az Egyetem Miskolcra településének 70. évfordulója is.

Az elnökségben helyet foglalt az Egyetem rektora és a hét Kar dékánja.
Prof. Dr Torma András rektora megnyitója és köszöntése után elsőnek az Egyetem legmagasabb rangú kitüntetésének átadása történt.
Dr. Szuromi Szabolcs professzor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora a Miskolci Egyetem Szenátusa a Miskolci Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közötti együttműködés elmélyítéséért, valamint egyetemünk műszaki irányú beiskolázásának támogatásáért

A MISKOLCI EGYETEM DÍSZPOLGÁRA

kitüntetést vehette át.

Ezt követően az 1. évfolyamos hallgatók eskütétele előbb magyar-, majd angol nyelven hangzott el.
Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú város polgármestere fogadta az első évfolyamos hallgatókat a város polgáraivá, és adta át nekik a város kulcsát, majd ünnepi beszédben köszöntötte az új hallgatókat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára dr. Virályos Eszter, majd dr. Horváth Zita, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár asszony köszöntötte az első évfolyamos hallgatókat.
Az ünnepi beszédet Prof. Dr. Torma András rektor tartotta, majd Maksa Balázs a Hallgatói Önkormányzat elnökeként köszöntötte az első évfolyamos hallgatókat.
Az ünnepi szenátus ülést Prof.Dr. Torma András zárta be .

  facebooktwitter