BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

Suzuki demonstráció 2019. július

A Vasas Szakszervezeti Szövetség ismét demonstrációt hirdetett az esztergomi Suzuki gyárnál, a vállalat szakszervezet-ellenes magatartása miatt. A helyi szakszervezet vezetőjét a megalakulást követően másnap indoklás nélkül elbocsátották, ennek érdekében kérték a szakszervezetek szolidaritását, támogatását. A demonstráción a BDSZ képviselői is jelen voltak.

 

2020 április 28.10

A munkabalesetek áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából a Munkahelyi Balesetben Elhunytak és Megsérültek Emlékművénél gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeztünk meg a múlt évben mukabalesetekben megbetegedett, megsérült, és elhunyt dolgozókról.

A megemlékezésen részt vett: Kordás László MASZSZ elnök, Zlati Róbert FEB elnök, Kondor Norbert munkavédelmi bizottság elnöke, György Károly munkavédelmi bizottság titkára, nemzetközi titkár.

P7084065

A Japán Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (JILAF) ismételten meghívta azokat az európai szakszervezeti kollegákat, akik korábban már részt vettek a japán nemzetközi partnerségi, képzési programon. A rendezvényen bemutatásra kerültek az Európai Uniós tagállamokban történt társadalmi, politikai, munkaügyi változások, valamint prezentálták a japán kollegák is a munkaerő-piaci változásokat, az érdekképviseletek tevékenységét. A MASZSZ-t és a BDSZ-t nemzetközi programon Beőthy-Fehér Szabolcs kolléga képviselte.

 

20191122 120424

Megtartotta XLII. Kongresszusát a Vasas Szakszervezeti Szövetség, melyen megválasztotta új vezetőit is: új elnöknek Spieglné Balogh Líviát (az eddig alelnököt), alelnöknek László Zoltánt (eddigi alelnök) és Bábel Balázst (nemzetközi ügyekkel foglalkozó kolléga).

Az eddigi elnök, Balogh Béla 36 év Vasas vezetői tevékenység után vonul nyugdíjba. A leköszönő elnök munkája elismeréseként a Vasas Szakszervezeti Szövetség Életpálya-díj kitüntetésben részesült.

A BDSZ-t Sulyokné Kruspán Rozália és Rabi Ferenc képviselte.

2019. április 26-án a Budapesti „Szakszervezet” Házaban került sor a „MUNKÁBAN MEGROKKANTAK ÉS ELHÚNYTAK” XXIV. Nemzetközi Emléknapja ünnepségre, melyen a BDSZ-t a Munkavédelmi Bizottság titkára képviselte.

Bővebben ...

Megtartotta a BDSZ XXXVI. Kongresszusa előtti utolsó ülését az Országos Tanács. A rendezvényen a következő napirendi pontok kerültek meghallgatásra, megvitatásra:

Bővebben ...

DSC 9829

A Magyar Szakszervezeti Szövetség II. Kongresszusát tartotta 2019. február 21-én, Budapesten.

Bővebben ...