BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

warA békének nincs alternatívája. A háború, az agresszió, a szomszéd ország katonai megszállása nem hozhat eredményt, csak szenvedést. Polgári lakosok, gyermekek vesztik életüket, ovodákat, iskolákat, lakóházakat ér bomba-, rakéta találat, lövedék. A félelem, a kilátástalanság és a hozzátartozók halála életre szóló traumát tud okozni. Munkahelyek százezrei szűnnek meg, sőt a legújabb hírek szerint atomerőművi blokkok épületei sérültek meg, gáz- és olajvezetékek robbantak fel.

A háború Magyarországon is munkahelyek megszűnését, ellátási problémákat okozhat.
A munkavállalók termelés helyett fronton kell, hogy harcoljanak egy szomszédos ország katonáival, miközben az otthon és az óvóhelyeken maradt gyermekeiket, családjukat kell félteniük.
A háborút meg kell állítani! A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete szolidaritását fejezi ki az ukrán nép, a munkavállalók és a szakszervezetek iránt.
A menekültek, a rászorulók számára az Elnökség döntése alapján támogatást biztosítunk. Ennek pénzügyi keretét egymillió forint összegben állapítottuk meg, amennyiben a hajdúszoboszlói üdülő „téliesítése” megoldható, szálláshelyként azonnal felajánljuk. A határ menti alapszervezetünket megkértük, hogy kísérje figyelemmel a menekültek helyzetét és elsősorban a gyermekek, szüleik, hozzátartozóik számára tegyenek javaslatot a támogatásra.
Az industriAll Global Union, a világ ipari szakszervezeti szövetsége garantálja, hogy a szakszervezethez és azok tagjaihoz jutnak el az adományok, azért a támogatás egy részét az általuk megadott egyszámlára utaljuk, az industriAll Europe (Európai Ipari Szakszervezeti Szövetség) kérését is figyelembe véve. A BDSZ alapszervezeteihez, tagságához is levélben fordultunk, kérve, hogy lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a BDSZ szolidaritási akciójához.
Előre is köszönve a támogatást, melyet a következő számlaszámra várunk: OTP 11707024-22351115-00000000, a megjegyzés rovatba kérjük beírni: támogatás a menekülteknek.
Természetesen az adományok felhasználásáról a Bányamunkás lapban is részletes tájékoztatást adunk.
A jövőben is figyelemmel kísérjük a határunkon kialakult ukrajnai háborús helyzetet, remélve, hogy hamarosan visszatérhet Ukrajnában a szabadság és a béke.