BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

collage3

 

Az Omya Hungária Kft. 2022-ben ünnepli alapításának 30 éves évfordulóját. A jubileumi bányásznapi ünnepséget 2022. szeptember 2-án tartják Egerben.

Az MVM Mátra Energia Zrt. és a Mátrai Erőmű Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete Bükkábrányban rendezi 2022. szeptember 2-án 13.00 órától a bányásznapi ünnepséget.
Program:
- Bányász hősök emlékművének megkoszorúzása a bükkábrányi bányánál
- Kitüntetésátadó ünnepség a Jánosházi Sándor Könyvtár és Közösségi Téren

A Baumit Kft. dorogi mészkőbányája a NEMZETI KŐBÁNYÁSZATI EMLÉKHELY-nél tartja megemlékezését 2022. szeptember 2-én, 15.00 órától.

A Vértesi Erőmű Zrt. a 72. Bányásznap és a 30. Villamos Nap ünnepségét 2022. szeptember 2-án 18.30 órától tartja Oroszlányban a Kölcsey Ferenc Művelődési Központban.

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. a Bányásznapi Ünnepségét 2022. szeptember 2-án 13.00 órától rendezi meg a Széchenyi István Művelődési Házban Tatabányán.

Mór Város Önkormányzata és a Fehérvári Fesztivál Kft. közös szervezésben kerülnek lebonyolításra a bányásznapi ünnepségek 2022. szeptember 3-án Móron.
Program:
- koszorúzás (Millenium Park)
- jubilálók köszöntése, elismerések átadása
- fellépők: Móri Ifjúsági Fúvószenekar, Kaiser Zenekar, Lepsényi Bálint (szavalat), Bakonycsernyei Bányász Asszonykórus, Edelweiss Móri Német nemzetiségi Táncegyüttes, Móri Mazsorett- és Moderntánccsoport, Buch Tibor, Horváth Elemér „Emi” és Horváth Péter (operett műsor), Fantom Együttes (koncert).

A Dorogi Bányász Szakszervezeti Szövetség és a Dorogi Szénmedence Kultúrájáért Alapítvány 2022. szeptember 3-án 9.00 órai kezdéssel tartja meg koszorúzással egybekötött ünnepélyes megemlékezését a Bányász Emlékműnél Dorogon.

A BDSZ Nógrádi Bányász Nyugdíjas Bizottság szervezésében kerül megrendezésre a Nógrád megyei bányásznap Salgótarjánban 2022. szeptember 3-án 14.00 órától.
Program:
- koszorúzás a Bányamúzeumnál
- József Attila Művelődési Központban kitüntetések átadások
- hagyományőrző művészeti csoportok fellépése
- Apostol koncert

Nograd 900x1237

BDSZ Rudabányai Nyugdíjas Alapszervezete 2022. szeptember 3-án 15.30 órai kezdettel tartja bányásznapi megemlékezését a Rudabányán a Gvadányi József Művelődési Ház előtti téren.

Várpatota Önkjormányzata, a várpalotai Nyugdíjas Klub, a Bábyász Hagyományok Ápolásáért Egyesület és a THURY-VÁR Nonprofit Kft. a Városi Bányasznap rendezvényeit 2022. szeptember 3-án rendezi meg az alábbi program alapján:

Várpalota

A Putnok Város Önkormányzata és a Borsodi Bányászok Területi Tagozata Putnokon tartja a bányásznapi megemlékezést és a megyei bányásznapi ünnepséget 2022. szeptember 3-án 9.00 órától.

Program:
- koszorúzás a Bányász téri szobornál
- Megemlékezés a Városi Temetőben lévő Bányász emlékműnél
- Megyei Ünnepség (Rendezvények Háza)
= megnyitó
= Ünnepi beszédek (Bánné dr. Gál Boglárka, Riz Gábor, Rabi Ferenc, Szőke András)
- Kitüntetések átadása
- Irodalmi és Dalos Kör ünnepi műsora

Farkaslyuk Község, a Borsodi Bányászok Területi Tagozata és Farkaslyuki Alapszervezete a farkaslyuki Gyürki Gyula téren rendezi meg a 72. Bányásznapi Megemlékezést és a Hagyományőrző Bányásznapi Ünnepséget 2022. szeptember 4-én 11.00 órától.
Program:
- térzene (Adventi Rézfúvós Kamara együttes)
- Himnusz (Adventi Rézfúvós Kamara együttes)
- Köszöntők: Pintér Zsolt, Nagy Tibor, Tóth András
- Előadók: Adventi Rézfúvós Kamara együttes, ÓMI Zenés Színház, Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör és Citerazenekar
- Koszorúzás
- Elismerések, jubileumi korsók átadása

Hunyadi János Kulturális Alapítvány Múcsonyban tartja bányásznapi ünnepi köszöntőjét 2022. szeptember 4-n 14.30-tól a Művelődési Házban.

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Tapolcai Szervezete, a Tapolca és Környéke Bányászati Hagyományápoló Egyesület, a Bakonyi Bauxit Szakszervezeti Tanács és a Tanúhegyek Egyesület ismét együtt 2022. szeptember 9-ére 17.00 órától szervezi meg az idei bányásznapi ünnepséget Tapolcán a Tamási Áron Művelődési Központban
Program:
- A Bauxitbányászok szoborkompozíciónál ünnepélyes megemlékezés (Himnuszok, ünnepi beszéd, koszorúzás)
- Jubileumi kitüntetések átadása
- Pohárköszöntő
- Baráti beszélgetés

BDSZ Dorogházai Alapszervezete 2022. szeptember 17-én 11.00 órakor Szuhán a Bányász emlékhelynél tartja bányásznapi koszorúzását és megemlékezését.