BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

A Himnusz elhangzása után Prof. Dr Torma András a Miskolci Egytem rektor köszöntötte – magyar és angol nyelven - a meghívott vendégeket –, többek között a BDSZ képviselőjét is a több mint 3000 első éves hallgató nevében jelenlévő hallgatókat és jelenlévőket, majd

- a magyar első évfolyamos hallgatók eskütételére (Hulényi Laura Bölcsés tudományi Kar I. évfolyamos hallgató)
- a külföldi első évfolyamos hallgatók eskütételére (Alves Da Silva és Wallyson Thomas hallgatók olvasták fel az eskü szövegét.

Az eskütételek után dr. Alaszkai Zoltán Miskolc Megyei Jogú Város jegyzője adta át a város kulcsait egy magyar és egy külföldi I. évfolyamos hallgatónak, majd köszöntője hangzott el, és ezt követően átvette az egyetem rektorától a Miskolc Egyetem alapításának 70. évfordulója alkalmából a Miskolci Egyetem Szenátus által alapított emlékérmét.
Dr. Raisz Anikó az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára magyar és angol nyelven elmondott köszöntése után szintén átvehette az emlékérmet.
A Hallgatói Önkormányzat elnöke Makra Balázs kedves szöveggel – magyar és angol nyelven – köszöntötte az I. évfolyamos hallgatókat, majd a Szenátus ülést Prof. Dr Torma András bezárta.
(az ünnepség közben több kisfilm vetítésére is sor került, ahol az egyetem korábbi hallgatói emlékezései hangzottak el, és Pecsmány Péter (Műszaki Földtudományi Kar Ph.D), Kántor Boglárka (Bölcséstudományi Kar), Schultz Gellér (Gépészmérnöki és Informatikai Kar) műsora.