BDSZ

Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete

DSC 9829

A Magyar Szakszervezeti Szövetség II. Kongresszusát tartotta 2019. február 21-én, Budapesten.

A Kongresszus a meghirdetett, meghívó szerinti napirendek tárgyalása során elfogadta a szövetség beszámolóját, programját és megválasztotta alapszabály szerint a tisztségviselőit. Alapszabály módosításra nem került sor.

A küldöttek Kordás Lászlónak korábbi elnöknek szavaztak bizalmat, az alelnök Székely Tamás, a Vegyipari Szakszervezeti Szövetség elnöke maradt.

Az elnöki posztra Székely Tamás is pályázott, de a kongresszuson váratlanul bejelentette, hogy visszalép, és kizárólag alelnökjelöltként kívánja megmérettetni magát. Herczeg Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő Tagozatának vezetője kapott még jelölést az elnöki pozícióra, a küldöttek közül 33-an őt támogatták, Kordás Lászlót 55-en.

Az alelnökjelöltek közül a leadott 88 szavazatból 45-öt Székely Tamás, 33-at Karácsony Szilárd szervezetfejlesztési szakértő, szakszervezeti aktivista kapott, és volt tíz érvénytelen voks is. Megválasztották a felügyelőbizottság elnökének Zlati Róbertet a Vasutasok Szakszervezete alelnökét. Tagja lesz a Felügyelő Bizottságnak Kolláth János a BDSZ jelöltje is. Az Elnökség tagjainak 18 főt, a tagszervezetek és a SZÁT-ok jelölése alapján a Kongresszus megválasztott.

  facebooktwitter 

A BDSZ adatkezeléséről

 

info kicsi

ginop2

bmBDSZudulok hotelcarbona praktiker small772 erzsebetpr tn2sinal idunamaszszcofidis